Dolar 41,2411
Euro 48,3720
Altın 4.758,68
BİST 10.729,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Yağmurlu
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 28°C

Halkın toprağından halkın sofrasına halk ekmek

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Halkın Ekmeği Halk Ekmek” sloganıyla başlattığı, Antalyalıların severek ve beğenerek tükettiği Halk Ekmek’in üretiminde kullanılan buğdaylar halkın toprağında üretiliyor.

Halkın toprağından halkın sofrasına halk ekmek
REKLAM ALANI
3 Ağustos 2025 14:41
26

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Halkın Ekmeği Halk Ekmek” sloganıyla başlattığı, Antalyalıların severek ve beğenerek tükettiği Halk Ekmek’in üretiminde kullanılan buğdaylar halkın toprağında üretiliyor. Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş. tarafından ekimi yapılan buğdayların hasadı başladı. Hasat edilen buğdaylar Halk Ekmek üretiminde kullanılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş.’nin Halk Ekmek üretiminde kullanılacak unu temin etmek için kırsal arazilerine ektiği buğdayların hasadı Korkuteli ilçesinde başladı. Vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli ekmeği uygun fiyatla sunmaya devam eden Halk Ekmek’in unu, en doğal haliyle halkın arazilerinden hasat edilen buğdaylardan elde ediliyor. Hasat edilen buğdaylar değirmenlerde öğütülerek Halk Ekmek fabrikasında 25 çeşit ekmeğin üretiminde kullanılıyor. Çorak ve kurak arazilere ekim yaparak atıl değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediyesi üretim yaparak ekonomisine de katkı sunuyor.

ARA REKLAM ALANI

“EN SAĞLIKLI BUĞDAYLA, EN SAĞLIKLI EKMEĞİ ÜRETİYORUZ”

EKDAĞ Halk Ekmek tesislerinde kullanılacak buğdayların hasadını yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Aydın, “Sosyal tesislerimizde bütün tadilat ve tamirat işlemlerimizi kendi imkânlarımızla karşılıyoruz. Asıl amacımız her zaman üretmek olmuştur. Bu kapsamda Korkuteli Kızılaliler Mahallemizde güz döneminde ekimini yaptığımız buğdayların hasadını yapıyoruz. Antalyalı vatandaşlarımız en kaliteli hizmeti en uygun fiyatlardan sunmak için çalışıyoruz. Buradan elde edilen buğdaylarımızı değirmenlerde öğüterek EKDAĞ Halk Ekmek fabrikamızda 25 çeşit halk ekmeğimizin üretiminde kullanacağız. Bu yılda iyi bir mahsul aldık bereketli bir yıl oldu. En sağlıklı buğdayla, en sağlıklı ekmeği halkın toprağından halkın sofrasına sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“VERİMLİ BİR HASAT YAPIYORUZ”

Bu yılki hasadın verimli geçtiğini belirten EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Manavoğlu ise “Büyükşehir Belediyemiz tarımsal anlamda çiftçilerimize hibeler başta olmak üzere sulama anlamında da çok büyük desteklerde bulunuyor. Her mahallemizde çalışmalarımız takdirle karşılanıyor. Bu yılda bereketli verimli bir hasat yapılıyor. Tüm hemşerilerimiz için bu yılki hasadımız hayırlı olsun. Halk Ekmeğimizi afiyetle güvenle tüketsinler” diye konuştu.

“VATANA MİLLETE HAYIRLI BİR HİZMET”

Buğday üretimini halk olarak takdir ettiklerini belirten Korkuteli Bahçeyaka Mahalle Muhtarı Erdoğan Şahin “Köylülerimizin ekemediği değerlendiremediği bir arazimizdi burası. Büyükşehir Belediyemiz imkânlarıyla işlendi. Vatana millete her yönüyle faydalı olacak bir çalışma bu araziler boş kalacağına ne güzel halkımız için değerlendiriliyor, ucuz ekmek üretiliyor. Büyükşehir Belediyemize çalışmaları için çok teşekkür ederiz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI