Dolar 41,2645
Euro 48,5382
Altın 4.809,33
BİST 10.428,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 27°C
Cum 27°C

BİLGİ’li öğrenciler, gıda israfına dikkat çekmek için atıklardan korkuluk tasarladı

BİLGİ’li öğrenciler, gıda israfına dikkat çekmek için atıklardan korkuluk tasarladı   İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Psikoloji Bölümü, gıda israfına dikkat çekmek amacıyla “Sürdürülebilir Gıda ve Yaratıcı Düşünce” başlıklı atölye düzenledi.

BİLGİ’li öğrenciler, gıda israfına dikkat çekmek için atıklardan korkuluk tasarladı
REKLAM ALANI
18 Mart 2025 11:55
36

BİLGİ’li öğrenciler, gıda israfına dikkat çekmek için atıklardan korkuluk tasarladı

 

ARA REKLAM ALANI

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Psikoloji Bölümü, gıda israfına dikkat çekmek amacıyla “Sürdürülebilir Gıda ve Yaratıcı Düşünce” başlıklı atölye düzenledi.  santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilen atölyede öğrenciler, tarım alanları için atık malzemelerden korkuluklar tasarladı.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Psikoloji Bölümü, atık malzemeleri yaratıcı çözümlerle değerlendirmek ve sürdürülebilir gıda farkındalığını artırmak amacıyla “Sürdürülebilir Gıda ve Yaratıcı Düşünce” başlıklı bir atölye düzenledi. Yaratıcı düşünce ve ileri dönüşüm odaklı etkinlikte, öğrenciler atık malzemeleri kullanarak tarım alanlarını koruyacak korkuluklar tasarladı.

 

Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynep Maçkalı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen’in yönetiminde gerçekleşen atölyede, ambalaj ve tekstil atıkları gibi malzemeler yaratıcı fikirlerle yeniden şekillendi. Öğrenciler, gruplar halinde çalışarak geri dönüşüm ve ileri dönüşüm süreçlerine dair farkındalık kazanırken aynı zamanda sürdürülebilir gastronomi, etik tedarik ve sorumlu tüketim gibi önemli kavramları tartıştı ve bu anlayışı tasarımlarına yansıttı. 

 

Atık malzemelerden sürdürülebilir çözümler

 

Ambalaj ve tekstil atıkları gibi malzemeleri yaratıcı fikirlerle yeniden şekillendiren öğrenciler, tasarladıkları korkulukları Sürdürülebilir Tarım dersinin uygulama alanı olan BİLGİ Bahçe’ye yerleştirildi.

 

Atölyenin sürdürülebilir gıda anlayışı ve israfın önlenmesi konusunda farkındalık yaratacağını vurgulayan BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fikret Soner, “Gıda israfı mücadele edilmesi gereken en önemli sorunlarımızdan biri. Geleneksel yaşam biçiminde var olan ancak tüketim çağının dayattığı tüketim alışkanlıkları nedeniyle göz ardı ettiğimiz bazı değerleri hatırlama zamanı. Sürdürülebilir gıda anlayışı israfı önleyen yenilikçi çözümler üretilmesini destekler. Bizim de amacımız bu anlamda farkındalığı artırmak, yaymak, yaratıcı düşünce pratikleriyle destekleyerek öğrencilerimizin toplumsal sorumluluk bilincini güçlendirmek” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI